Heeft u vragen:

>Gert Bakker

Gert Bakker - Psychiater en Psychotherapeut

IK Heb MIJN PRAKTIJK GESTAAKT.

Ik studeerde Geneeskunde aan de Rijks Universiteit te Groningen. Aansluitend volgde ik de Huisartsenopleiding. Ik ben gedurende ongeveer 15 jaar met veel plezier plattelandshuisarts geweest.

Daarna volgde ik de Opleiding Psychotherapie aan het RINO te Utrecht. Ik ging in verband hiermee werken in Psychiatrisch Ziekenhuis "De Grote Rivieren" te Dordrecht. Daar en in Psychotherapeutisch Centrum "De Viersprong" te Halsteren volgde ik de opleiding tot psychiater.

Na mijn specialisatie ging ik werken voor GGZ-Drenthe, in Beilen op de polikliniek en op de afdeling Klinische Partnerrelatietherapie 'De Keerkring'. Daarna werkte ik op de Forensisch-Psychiatrische Kliniek in Assen en weer later op het Top Referent Trauma Centrum te Assen.

Inmiddels heb ik de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Het is iedere keer weer boeiend voor mij om gedurende een psychotherapie het proces te mogen zien bij mensen wanneer ze in staat blijken te zijn om op een andere manier dan voorheen met hun problemen om te gaan en op een nieuwe manier met zichzelf kunnen omgaan. Dit leidt vaak tot een ander zelfbeeld, een nieuw beeld van andere mensen en een veranderd wereldbeeld.

"Mijn puzzelstukjes kan ik weer op hun plek leggen", zei een cliënte van mij eens. En zo kreeg ik van haar het idee voor mijn logo."

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie
Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychotherapeuten
Vereniging voor Cliënt gerichte Psychotherapie
Vereniging Kortdurende Dynamische Psychotherapie
Vereniging Zelfstandig Gevestigde Psychiaters Noord-Oost